Затримали директорку "російської пошти" Ізюму

Затримали директорку "російської пошти" Ізюма, яка поширювала пропаганду.

Її виявили у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях, пише Служба безпеки України.

"Нею виявилась 43-річна працівниця одного з відділень Укрпошти в Ізюмі. Після захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю. На знак подяки за таку "лояльність" гауляйтер Ізюмського району особисто запропонував їй очолити створене агресором місцеве відділення "роспошти", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона організувала розсилку пропагандистських видань. Серед них була "Комсомольская правда" і "Харьков Z". Російські автори виправдовували збройну агресію Росії, дискредитували Сили оборони і закликали людей підтримати загарбників.

"Після звільнення міста ворожа поплічниця змінила адресу проживання, номер мобільного телефону і таким чином намагалась уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали", додали у спецслужбі.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки України викрила в Одесі ще двох інформаторів російських спецслужб, які розвідували позиції української протиповітряної оборони.

Ворожі поплічники збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об'єктів критичної інфраструктури на території регіону. Насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем ППО ЗСУ.