Зеленський назвав головні цілі "схибленого" Путіна

Зеленський карикатурить Путіна через головні цілі
Зеленський карикатурить Путіна через головні цілі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що тільки російський диктатор Володимир Путін не хоче миру, оскільки Україна прагне завершити війну.

Як повідомляє "Хвиля", про це він сказав на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Згідно з словами Зеленського, Путін "схиблений" у своїх територіальних досягненнях, оскільки він бажає захопити українські міста або те, що від них залишилося. Водночас він підкреслив, що потрібно змусити Росію шукати мир.

"Ми також спостерігаємо зміни у загальній ситуації у війні. Перш за все, через наші дії Путін показав свої справжні інтереси, і це має бути очевидним для тих, хто досі вірить, що він воює, щоб захистити якихось своїх людей або свої інтереси безпеки. У той же час, коли наш просування в Курській області триває, російська армія продовжує свої наступальні операції в Україні. Найсильніші підрозділи РФ залучені до розширення зони окупації на нашій території Донецької області. Це чіткий вибір Москви, Путін більше хоче окупувати Україну, ніж забезпечити безпеку для Росії. Він не турбується про російську землю або людей. Його мета - захопити якомога більше наших земель та наших міст", - сказав лідер України.

Крім того, Зеленський наголосив, що Путін вже пролив стільки крові, що російські спроби малювати червоні лінії не працюють.

За його словами, натомість ми повинні підтримувати наш рівень моралі заради наших спільних цінностей, щоб вони керували та визначали мир, а не червоні лінії, які пронизані кров'ю.

"Ми повинні підтримувати наш бойовий дух, щоб світ жив згідно з правилами, щоб він керувався законом і забезпечував безпеку для всіх націй. Ми хочемо завершити цю війну, ми хочемо миру, ми хочемо зберегти наших людей і нашу країну. Це Путін не бажає миру, і його "схиблення" у територіальних досягненнях свідчить про це. Він бажає отримати наші міста або розруху, що залишилася. Ми повинні змусити Росію шукати мир, ми повинні так діяти, щоб російські міста і навіть російські солдати міркували про необхідність миру. І це реально придавити їх, щоб вони обрали мир", - додав президент.

Нагадаємо, Зеленський назвав втрати російських військ у боях на Курщині.

Читайте також