Зеленський офіційно представив Малюка і Клименка колективам: відео

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 13 лютого, представив новопризначеного голову Служби безпеки України Василя Малюка керівному складу СБУ.

Глава держави зазначив, що генерал-майор Василь Малюк бойовий офіцер і фахівець. Про це повідомляє пресслужба президента.

"Від початку повномасштабного вторгнення Василь Васильович Малюк довів, що є патріотом, професіоналом і саме тією людиною, яка має керувати Службою безпеки нашої держави", наголосив Зеленський.

За словами президента, СБУ динамічно й фундаментально змінюється, стає міцною та сучасною службою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ворог знає, що ці фахові люди, які перебувають тут, не дадуть йому жодного шансу. І тому дуже вас боїться. Головне усе це забезпечити й не втратити до кінця війни та після нашої перемоги. Тому що випробувань у нашій державі буде дуже багато", заявив Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання працівників спецслужби, які загинули, виконуючи важливі завдання на тимчасово окупованих територіях, у Бахмуті та інших містах, де триває запекле протистояння з російським агресором.

Новопризначений голова СБУ подякував президентові за довіру й пообіцяв, що весь особовий склад СБУ його не підведе, оскільки розуміє рівень відповідальності та викликів.

"Зараз СБУ працює системно: від проведення унікальних спецоперацій до документування воєнних злочинів Російської Федерації. Сьогодні це справжня оперативна бойова робота, контрдиверсійні, антитерористичні операції. І ті, хто не встиг перейнятися цим, вибачте, з ними будемо прощатися", заявив Малюк.

За його словами, особливий акцент нині робиться на контррозвідці. Водночас Служба безпеки активно бореться і з внутрішнім ворогом.

"Має бути повний контроль оперативної обстановки та своєчасне виявлення будь-яких системних загроз управлінню державою. І не лише виявлення, а й швидке оперативне реагування, документування й затримання негідників", наголосив Малюк.

Оновлено на 13:17

Президент також офіційно представив колективу МВС новопризначеного міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Він знає, як і що треба робити, щоб Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС, Державна прикордонна служба, Міграційна служба та весь колектив МВС продовжили ефективно працювати й виборювати для нашої держави перемогу", наголосив Зеленський.

За його словами, серед головних завдань нового міністра "довіра й повага".

"Щоб наші діти довіряли українським поліцейським і самі хотіли ставати поліцейськими, нацгвардійцями, рятувальниками, прикордонниками. Щоб наші громадяни поважали Міністерство внутрішніх справ. І щоб "Гвардія наступу", яка нині формується, стала міцним елементом наших сил оборони та безпеки", зазначив Зеленський.

Верховна Рада 7 лютого призначила головою Служби безпеки України Василя Малюка. До того часу він був виконувачем обов'язків голови СБУ.

За його призначення проголосували 324 нардепи.

Того ж дня парламент проголосував за призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ України.

За таке рішення віддав голоси 321 народний депутат.