Зеленський пояснив Австрії, чому не можна залишатися нейтральними

Президент Володимир Зеленський заявив, що не можна залишатись морально нейтральним проти зла.

На цьому 30 березня наголосив під час звернення до парламенту Австрії, пише "Європейська правда".

Під час онлайн-виступу президент запросив спікера нижньої палати парламенту Австрії Вольфганга Соботку й інших парламентарів в Україну. Аби вони могли побачити на власні очі, що принесла російська агресія.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Побачити це означає зрозуміти наших людей. Зрозуміти, наскільки важливим є кожен окремий голос на підтримку міжнародного права і України, коли зазначені питання обговорюють на Генасамблеї ООН, у Європейському парламенті чи на інших міжнародних платформах. Ми повинні розуміти, наскільки важливо не бути морально нейтральними проти зла. Це не про геополітику… Це про те, що завжди треба залишатись людиною і берегти людяність", сказав український лідер.

Австрія є військово-нейтральною державою. Тому у захисті від агресії РФ не підтримує Україну зброєю, але надає іншу різноманітну допомогу.

Під час виступу Зеленський подякував за гуманітарну допомогу Україні, підтримку енергетичного сектора, розмінування та за реабілітацію українців, які постраждали від російської агресії.

Австрія приєдналася до групи, яка готує створення спецтрибуналу щодо агресії Російської Федерації проти України, заявив Володимир Зеленський.

1 лютого президент Австрії Александр Ван дер Беллен прибув до Києва, після чого вирушив до Бучі Київської області. Це перша його поїздка за кордон після початку другого президентського терміну.

Австрійський лідер у Києві провів переговори з президентом України. Під час зустрічі президенти обговорили питання енергетики, економіки, гуманітарної співпраці, розвитку українських громад.