Зеленський пояснив, чому приїхав в Осло (відео)

Президент України Володимир Зеленський прибув до Осло, щоб взяти участь у другому саміті "Україна - Північна Європа". Він планує провести двосторонні переговори з іншими учасниками саміту. Цю інформацію глава держави повідомив у соціальній мережі Facebook.

Зеленський розповів, що разом з лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії і Швеції вони обговорять зміцнення співпраці в галузі оборони, політики та економіки та про їхнє спільне майбутнє в Європі. Основна мета є забезпечення безпеки і створення справедливого і міцного миру на континенті.

Крім того, президент планує провести двосторонні переговори з іншими учасниками саміту. Він зустрінеться з Королем Гаральдом V, відвідає Стортинг (парламент Норвегії) і зустрінеться з норвезькими політиками і підприємцями. Зеленський також особисто подякує Норвегії за її вчасну та принципову підтримку, яку вона надавала Україні від початку конфлікту.

З початку неанонсованого візиту Володимира Зеленського до Осло, столиці Норвегії, про цей факт стало відомо сьогодні, 13 грудня.