Зеленський представив міністра оборони Умєрова й озвучив завдання

Президент Володимир Зеленський представив нового міністра оборони України Рустема Умєрова.

Зеленський вказав, що потрібна нова субʼєктність Міністерства оборони. Воно має відповідати за координацію всього сектору оборони.

"Український воїн це ключовий пріоритет сил оборони. Якщо для блага та міцності воїна потрібні зміни в діяльності сил оборони, значить, такі зміни повинні бути миттєвими. Це стосується всього, від бюрократичних процедур, які забирають час та енергію воїнів, до забезпечення наших воїнів. Усе, що може бути оцифроване, має бути оцифроване. Кожна бюрократична процедура, яка може бути скасована, має бути скасована. Кожна річ, яка може вберегти життя та здоровʼя воїнів, має бути знайдена й поставлена в українські війська. Потрібна нова філософія ставлення до українських воїнів: люди це не витратний матеріал. Їхній час та сили це цінність держави", наголосив президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сказав, що потрібно більше довіри. До рішень, які ухвалюються, до закупівель, до постачання, до комунікації.

"Упевнений, що Рустем Умєров здатен це забезпечити", підсумував Зеленський.

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова міністром оборони. "За" проголосувало 338 нардепів. 21 не голосував. Один утримався. Усі фракції підтримали. Умєров раніше очолював Фонд державного майна України.

Напередодні Олексія Резнікова звільнили з посади міністра оборони України, повідомив президент Володимир Зеленський. Глава держави наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.