Зеленський представив "Мрію" для освіти та обговорив військову допомогу з Нідерландами

Зеленський представив проект 'Мрія' для освіти
Зеленський представив проект 'Мрія' для освіти

Візит президента Зеленського до Запоріжжя

3 вересня 2024 року, у 922-й день війни, президент України Володимир Зеленський разом з Прем'єр-міністром Нідерландів відвідав Запоріжжя. Одним із головних подій візиту стала презентація нового освітнього застосунку "Мрія", який є аналогом вже відомої програми "Дія" для української освіти.

Президент Зеленський висловив подяку команді "Мрії" та всім українським вчителям за їхню невтомну працю в умовах війни. Він також нагадав про ухвалені урядом рішення щодо будівництва укриттів та постачання школам автобусів.

Президент оголосив про створення програми безоплатного харчування для учнів 1-4 класів та реалізацію програми "Безпечна школа".

Наразі планується, що понад два мільйони дітей навчатимуться офлайн, а близько мільйона - у змішаному форматі, проте це буде залежати від безпекової ситуації та наявності укриттів.

Під час переговорів з прем'єр-міністром Нідерландів обговорювалися питання посилення протиповітряної оборони, постачання військової техніки, зокрема F-16, та іншої зброї для України. Нідерланди також надали новий пакет допомоги.

Окрім того, розмови велись про можливий патронат Нідерландів над Запоріжжям у питаннях інфраструктури та гуманітарної допомоги.

Президент Зеленський висловив велику вдячність всім, хто захищає та підтримує Україну в цей нелегкий час.

Крім того, в ході візиту, Зеленський розповів про перебіг Курської операції та ситуацію на Донбасі.

Читайте також