Зеленський прибув до Бахмута: перші кадри

У вівторок, 20 грудня, президент Володимир Зеленський відвідав Бахмут на Донеччині одну з найгарячіших точок фронту.

Про це повідомили українські ЗМІ з посиланням на своїх кореспондентів у місті. Пізніше цю інформацію підтвердив речник президента Сергій Никифоров "Суспільному".

"Володимир Зеленський відвідав передові позиції в Бахмуті, нагородив бійців відзнаками та цінними подарунками. З Бахмута президент уже поїхав", сказав він.

Про те, що президент у Бахмуті, написав у мережі і віцепрем'єр Михайло Федоров.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бахмут відвідала й заступниця міністра оборони Ганна Маляр, про що повідомила пресслужба оборонного відомства 20 грудня.

"300 днів війни (повномасштабної агресії РФ проти України. Gazeta.ua). Бахмут східна фортеця України. Це наші оборонці Бахмута. Це вони тримають Бахмут так міцно, що ворог не може ніяк його захопити. І не захопить. Пишаємося кожним і кожною", сказала Маляр.

Нижче перші кадри із Зеленським у Бахмуті. Канал Freeдом показав, як президент зустрівся з військовими та вручив нагороди.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються. На цій ділянці фронту Росія втрачає приблизно 100 військових щодоби.

Президент Росії Володимир Путін поставив своїм військам завдання до Нового року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут, заявив генерал армії та ексочільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Зараз на полі бою на Донеччині відбувається пекло. Там щоденно тривають жорстокі бої, заявив раніше Володимир Зеленський. У вечірньому зверненні 19 грудня президент також розповів про ситуацію на фронті, згадавши й про Бахмут. Він зазначив, росіяни з травня намагаються захопити це місто, але воно не здається.