Зеленський призначив нового керівника Генштабу

Зеленський призначив нового керівника Генштабу
Зеленський призначив нового керівника Генштабу

Президент Володимир Зеленський вечірньою заявою розповів про зміни в українському військовому керівництві, роботу уряду та зустріч з Міжнародною робочою групою щодо екологічних наслідків війни.

Зеленський зазначив про проведення наради з командуванням Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим.

"Провів заміну керівника Генерального штабу ЗСУ. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина - розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - повідомив президент.

Президент також зазначив, що Головком Сирський вже обрав кандидатур заступників та щодо постачання снарядів та зброї провів розмови з закордонними партнерами - Німеччиною, Францією, Сполученими Штатами.

Також президент провів нараду з головою уряду Денисом Шмигалем. Він дав прем'єр-міністру завдання оперативного вирішення критичних питань: стабільність постачання води, робота урановидобувних шахт, соціальний захист працівників, придбання засобів РЕБ для прикриття інфраструктури.

"Окрім цього, скоординували з прем'єр-міністром нашу роботу з партнерами щодо конфіскації російських активів. Продовжуємо спілкуватися на всіх рівнях - офіційному, експертному та громадському, щоб пришвидшити всі необхідні рішення", - наголосив Зеленський.

Президент також зустрівся з делегацією конгресменів з США та обговорив ситуацію на полі бою, питання підтримки та необхідності далекобійної зброї для України.

"Обговорили необхідність підтримки цього року і нового американського пакета. Також ППО - конкретно 'петріотів'. І третє ключове питання - підкреслив важливість далекобійності нашої зброї, зокрема 'атакамсів' на 300 кілометрів, щодо яких поки немає рішення", - зауважив глава держави.

Президент також підкреслив важливість допомоги Америці та закликав не допускати розповзання війни та російського впливу.

Завершився день зустріччю Зеленського з Міжнародною робочою групою щодо екологічних наслідків війни. Президент зазначив, що це важлива частина Української формули миру та додає, що Україна має вирішувати проблеми екологічної шкоди, яку спричинила Росія.

"Ми повинні вирішувати цю проблематику разом з усіма у світі, хто готовий допомагати", - підсумував Зеленський.

Президент додав, що всі проблеми та питання, пов'язані з цією війною, мають бути вирішені і не залишатися нашим дітям.

Читайте також