Зеленський: Україна успішно випробувала нову балістичну ракету

Президент України Володимир Зеленський та балістична ракета
Президент України Володимир Зеленський та балістична ракета

Президент України Володимир Зеленський виступив на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, де розповів про значні досягнення української оборонної промисловості.

За словами глави держави, Україна змогла побудувати фактично нову оборонну промисловість в умовах повномасштабної війни. Зеленський навів вражаючі цифри: за перше півріччя 2024 року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік.

Президент також повідомив про успішні льотні випробування нової української балістичної ракети. Крім того, він розповів про виробництво далекобійних ракет-дронів "Паляниця", морських дронів та артилерійських систем "Богдан".

Зеленський наголосив, що Україна прагне стати одним із ключових глобальних донорів безпеки та сильним гравцем на світовому ринку зброї. Він подякував працівникам оборонної промисловості та міжнародним партнерам за їхній внесок у зміцнення обороноздатності країни.

На форумі були присутні представники десятків країн та сотень оборонних компаній з різних частин світу. В рамках заходу заплановано підписання нових угод про співпрацю та локалізацію виробництва в Україні.

Читайте також