Зеленський призначив свого нового представника у Раді

Президент України Володимир Зеленський призначив Галину Михайлюк своїм представником у Верховній Раді. Указ про це, під номером 823/2023, був опублікований на офіційному веб-сайті глави держави.

В документі йдеться: "Призначити Михайлюк Галину Олегівну представником президента України у Верховній Раді України (за згодою)".

Галина Михайлюк є депутаткою фракції "Слуга народу".

Раніше, з вересня минулого року до грудня 2023-го, представником Зеленського у Раді був народний депутат Федір Веніславський. Президент зняв його з посади 7 грудня.

Що відомо про Галину Михайлюк?

Галина Михайлюк є депутаткою IX скликання. Вона представляє партію "Слуга народу" і є заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

З 2015 по 2019 рік вона була радницею з питань підготовки законів при Консультативній місії Європейського Союзу в Україні. Також, вона очолювала проєкти "Поліпшення законодавчих можливостей у сфері реформування сектору цивільної безпеки у Верховній Раді України за допомогою кращих практик ЄС" і "Посилення ролі Верховної Ради України в покращенні регуляторної політики шляхом постоцінювання впливу законодавства".

Галина Михайлюк є доктором юридичних наук (2018) і правознавцем. Крім того, вона є гостювальною лекторкою університету Арканзасу (США) і професором Києво-Могилянської академії, а також викладачем Українського вільного університету в Мюнхені.