Зеленський розкрив, скільки підприємств оборонно-промислового комплексу працюють в Україні

Президент Володимир Зеленський зазначив, що в Україні наразі працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), які зайняті важливим виробництвом. Ці підприємства забезпечують роботу майже 300 тисячам працівників. Про це Президент сказав під час святкування професійного свята працівників оборонно-промислового комплексу, повідомляє Офіс Президента.

“Сьогодні ваш професійний день. День всіх тих, хто організовує, проектує, будує нашу українську силу. Кожен у світі бачить цю силу - силу нашої держави”, - заявив Зеленський.

За його словами, саме працівники ОПК виробляють вітчизняні снаряди, гармати, міномети, бронетехніку, протитанкові комплекси, системи РЕБ та багато іншої важливої військової техніки, яка допомагає нашим військовим та зміцнює нашу державу.

“Вже зараз інші країни зацікавлені в нашій зброї і у співпраці з нами. Бо без нашої сили не буде повноцінної сили ЄС та НАТО. Україна є необхідною для своєї безпеки і допомагає іншим зберегти стабільність”, - додав Президент, що є Верховним Головнокомандувачем.

Про також зазначив, що за допомогою розроблених українцями морських дронів, наші захисники забезпечують очищення Чорного моря від російського терористичного впливу.

“Завдяки українським розробкам, російська система відчуває, що агресія має свою ціну. Українські "Стугні", українська броня, українські FPV-дрони - це вже не є щось незвичайне”, - підкреслив Зеленський.

Він також висловив свою гордість за всіх українських працівників і підприємства, які виробляють сучасну та потрібну українську артилерію.

“Дякую всім, хто працює на цьому!”, - додав він.

Президент також оглянув новітню військову техніку та заслухав доповідь про її виробництво та застосування на фронті. Він також обговорив з підприємцями питання замовлення нових зразків та можливості збільшення виробництва.