Зеленський відреагував на одну із найбільших російських атак Shahed

28 травня Україна пройшла через одну із найбільших російських атак Shahed одночасно 54 дрони.

Майже всі вони збиті. На жаль, є влучання на Житомирщині. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Але все ж більшість руйнувань вдалося відвернути, більшість життів, які могли забрати ці Shahed, вдалося зберегти", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський подякував кожному і кожній, хто це забезпечив.

"Зенітні ракетні війська та авіація Повітряних сил, протиповітряна оборона Сухопутних військ та наші мобільні вогневі групи. Дякую вам, воїни!", подякував президент.

Він наголосив, що під час цієї терористичної атаки кількісно найпотужніший удар був спрямований саме проти Київщини.

"Саме так Росія відзначає День нашого древнього Києва. За свою історію Київ бачив різні підлості від загарбників. Пережив їх усіх переживе і рашистів. Жодного з них тут не буде!", запевнив Зеленський.

Він додав, що Київ та всі наші міста, вся наша Україна поставить крапку в історії московської деспотії, яка дуже довго й дуже різним народам несла поневолення.

"РФ не врятують ані Shahed, ані будь-які інші засоби терору, які вона принизливо шукає по світу. Бо сила вона в людях, вона у містах, вона у житті, а коли зневажають і життя, і людей, і найбільш вагомі для культури міста, буде тільки програш для Росії. І навіть сотні Shahed від цього її не врятують. Лише додадуть ганьби Росії", підкреслив він.

За уточненою інформацією, цієї доби, вночі, РФ завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed.

58 із 59 було знищено нашими захисниками. Про це ввечері 28 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом, протягом цієї доби противник завдав 91 авіаційний удар та здійснив близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.