Житомирська ОВА: Загроза забруднення повітря у Звягельській громаді відсутня

Експерти не підтвердили забруднення повітря внаслідок обстрілу

Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко заявив, що забруднення повітря внаслідок нічного удару по об'єкту в Звягелі не було зафіксовано. Він наголосив, що запроваджені заходи є лише профілактичними.

Бунечко повідомив, що удар був завданий о 02:35 російськими військами, але ніхто не постраждав в результаті обстрілу.

Те що ви сказали, що Звягельською міською радою рекомендовано сьогодні не виходити на вулицю й прийнято рішення щодо дистанційного навчання для дітей – це більше "превентивна міра" й перевірка нас на те, чи можемо ми працювати в умовах можливої ескалації. Зараз прямої загрози немає, зараз працює вже оперативно-слідча група для встановлення й фіксації злочинів Росії проти мирної інфраструктури країни.

Він зазначив, що наразі не зафіксовано забруднення, яке може загрожувати населенню. Проте в регіоні працює екологічна інспекція для заспокоєння громадян.

Звягельська міська рада повідомила, що внаслідок нічної атаки РФ існує загроза забруднення повітря, тому було прийнято рішення про дистанційне навчання. Постраждалих серед мирного населення немає.

Житомирська ОВА повідомила про атаку на об'єкт інфраструктури

Вночі на Житомирщині російські дрони-камікадзе атакували об'єкт критичної інфраструктури і пошкодили його. Протиповітряні сили області зуміли збити частину дронів "Шахед".

За останню добу відбулося 76 бойових зіткнень з ворожою армією. Російські війська завдали сім ракетних та 104 авіаційних ударів, а також здійснили 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цього серед мирного населення є загиблі та поранені.