Зміна міністра оборони РФ: Кремль готується до затяжної війни в Україні - ISW

Зміна міністра оборони РФ: Кремль готується до затяжної війни в Україні - ISW

Кремль готується до війни з Україною, - експерти

Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що кандидатура Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони Росії свідчить про високий рівень корупції у Міноборони та підготовку Кремлем до війни з Україною.

ISW нагадав, що Бєлоусов протягом десяти років очолював міністерство економіки та брав участь у керівництві інноваційними проектами у галузі оборонного промислового комплексу і безпілотників.

Організація зазначила, що минулий керівник Міноборони, Сергій Шойгу, мав проблеми з корупцією та бюрократією, що призводило до критики військових оглядачів.

"Бєлоусов є ефективним технократом і його позитивні стосунки з Путіним вже відомі. Він обговорював оборонні проекти та співробітництво щодо безпілотників з диктатором", - зазначили експерти ISW.

Експерти також відзначили, що Бєлоусов вивів проект на виробництво безпілотників до 2030 року и планував фінансову підтримку розробників та операторів безпілотників.

ISW вважає, що така активність в галузі оборонної промисловості буде корисною для російського ОПК та підготовки до війни. Вони також наголосили, що Росія вже заявила про завершення проекту "Безпілотні авіаційні системи" і виділила великі кошти на виробництво безпілотників.

"Путін розраховує, що Бєлоусов об'єднає економічну політику з програмою Міноборони і реалізує їх у великому масштабі. Це свідчить про готовність Кремля до тривалої війни з Україною", - підкреслили експерти ISW.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: