Змінив відеооб'єктив на автомат. Згадаймо Максима Шварцмана родом з Херсонщини

Вшановуємо пам'ять Максима Шварцмана - фотографа з Чернівців

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Максима Шварцмана.

Максим не любив військову справу, але коли записувався у ТрО, то казав, що це він не служити іде, а свою землю захищати. Майбутній відеооператор і фотокореспондент Максим народився і виріс на Херсонщині у селищі Каланчак. Змалечку любив природу, степи, кургани, захоплювався літературою.

Його дружина, Марина, розповідає про те, як вони разом жили у Каланчаку під час початку російської окупації Криму. Максим був людиною, яка дуже любила природу та це місце. Після закінчення школи Максим пішов навчатися на історика до Одеси. Будучи студентом, втратив матір і це сильно його вразило, він не закінчив університет і працював на різних підробітках.

Потім Шварцман переїхав до Чернівців і почав працювати відеооператором на місцевому телеканалі. Тут він зустрів свою майбутню дружину, яка також працювала на каналі. Максим постійно прагнув удосконалювати свої навички в сфері відеозйомки та фотографії. Він знімав сюжети для новин, передачі, рекламу, але в його серці завжди тліла мрія про створення свого власного кіно.

Максим мав власну сім'ю, двох дітей, яким він дуже багато часу приділяв. Він був зразковим батьком та гарним господарем. Він не тільки займався своєю професією, але й виховував своїх дітей на патріотичних цінностях.

На жаль, 15 липня 2021 року Максим загинув в бою під Бахмутом, виконуючи свої військові обов'язки. Він залишився пам'яттю своїм колегам і рідним, як надзвичайно талановита, добра та справжня людина. Його називали "Марвел" і його втрата стала великою втратою для України.

Це просто була ходяча енциклопедія. Він знав все, особливо його дуже цікавила тема кінофільмів, документальних фільмів, режисура. Він дуже класно бачив кадр.
Максим мені запам'ятався своїм професіоналізмом та чудовим почуттям гумору. Він горів своєю роботою, йому не було лінь піднятися на дах Будинку офіцерів о 5 ранку, щоб зняти ролик про Чернівці. Він завжди був готовий на творчі експерименти.

Ми пам'ятаємо тебе, Максиме Шварцмане, як талановитого фотографа, відеооператора та надзвичайну людину. Ти завжди будеш жити у нашій пам'яті.

Дивись відео спогадів про Максима Шварцмана тут.

Це пам'ять про героїв, які віддали своє життя за свободу України. Ми щоранку о 9 годині вшановуємо їх.