ЗСУ готують держпереворот: росіяни поширили новий фейк

Пропаганда в Росії поширює новий фейк про державний переворот в Україні, який, за їхніми словами, планується ЗСУ. Це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Україна – це пошкоджений корабель, який не підлягає відновленню, він тоне

Пропагандисти цитують ексспівробітника ЦРУ Ларрі Джонсона, який стверджує, що військові ЗСУ готуються стати ядром у державному перевороті, що планується через міжнародну критику президента Зеленського.

Фейкороби вкотре використовують методички Кремля про "київський режим" та "українців-маріонеток США" і намагаються поширити брехню про підготовку чергового "заколоту" в державі

Центр стратегічних комунікацій повідомляє, що українські військові активно протистоять росіянам, звільняють окуповані території і немає ознак того, що ЗСУ покинуть свої позиції для виконання планів Кремля щодо захоплення Києва.

Зазначається, що Ларрі Джонсон має сумнівну репутацію і він активно просуває проросійські наративи в США.

Нагадаємо, 23 січня російські Telegram-канали поширювали інформацію про те, що під час обстрілу ракетами України, ракети української ППО, за їхніми словами, потрапили в житлові будинки в Києві.

Також російські пропагандисти поширюють фейк про енергетичну катастрофу в Україні цієї зими - "не буде ні тепла, ні світла".

Раніше Центр протидії дезінформації повідомив, що інформація про закриття виїздів з Києва - це російська пропаганда.