ЗСУ повідомили про наслідки збиття російських винищувачів

Збиття російських винищувачів призвело до затишшя в використанні авіації ворога та активності артилерії

Після збиття декількох російських винищувачів фіксується затишшя використання авіації ворога та зниження активності артилерії. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Ми говоримо про очевидне затишшя з використанням авіації на нашому напрямку. Після збиття одразу чотирьох літаків у нашій зоні відповідальності ворог припинив використання тактичної авіації для пуску керованих авіабомб. Очевидним є і зниження активності артилерії", - сказала вона.

Гуменюк зазначила, що зокрема, минулої доби вночі ЗСУ не фіксували обстрілів по населених пунктах правобережжя.

Це говорить про результативність нашої бойової роботи", - додала речниця.

Нагадаємо, за три дні Сили оборони збили п'ять російських винищувачів. Крім багатоцільового Су-30, уразили чотири бомбардувальники Су-34 - на півдні та на Донеччині. Тому окупанти, ймовірно, зроблять паузу і переосмислюватимуть свої подальші дії.

До слова, триває 671-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 98 бойових зіткнень. За добу загалом ворог завдав ракетний та 42 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.