ЗСУ прийняли на озброєння нову іноземну військову техніку

На озброєння Збройних сил України прийняті нові зразки іноземної військової техніки.

Це артилерійські системи і міномети, повідомляє пресслужба Міноборони.

Відповідний наказ підписав міністр Олексій Резніков.

Зокрема, на озброєння української армії прийнято:

152 мм самохідну гармату-гаубицю VZ.77 "DANA",

155 мм самохідну гармату "Zuzana-2",

155 мм саморухому гаубицю TRF1,

105 мм гаубицю M101,

120 мм міномет M/41D,

82 мм міномет EM-82,

82 мм міномет Warrior 82.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного озброєння та військової техніки. Під час війни у нас немає зволікань. Процедура достатньо проста, де ключовим чинником є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги", ‒ зазначив Резніков.

За його словами, переважну більшість наданого озброєння уже кодифіковано в Альянсі, тому в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони.

"Використовуючи цей механізм ми швидко, без зволікань, уникаючи бюрократичної тяганини, проходимо етапи циркуляції паперів і приймаємо ОВТ на озброєння. Така практика у повній мірі задовольняє потреби ЗСУ і відповідає підходам наших партнерів", наголосив Резніков.

У Міноборони також додали, що загалом з 24 лютого 2022 року прийнято на озброєння і допущено до експлуатації у ЗСУ 246 зразків озброєння та військової техніки. Це у сотні разів більше ніж у будь-який рік за час незалежності України.

Зокрема, допущено до експлуатації 82 зразки безпілотних авіаційних комплексів.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із представниками компанії BAE Systems зі штаб-квартирою в Лондоні, яка займається виробництвом зброї та працює в аерокосмічній сфері.

Компанія відкриває своє представництво в Україні.