ЗСУ просуваються на Донбасі: оновлені карти боїв

Збройні сили України просуваються на Донецькому напрямку. На фронті на Донбасі ЗСУ здійснюють контратаки в районі Оріхово-Василівки.

Водночас ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Російська армія провела безуспішні наступальні операції поблизу Масютівки, повідомив український Генштаб. Росіяни не проводили операцій в районі Кремінної.

Речник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський заявив, що штурмові підрозділи 6-ї загальновійськової армії нібито знищили українські позиції поблизу Масютівки. Російський блогер стверджував, що в цьому районі російські війська просунулися та розширили свою зону контролю. В ISW ж не бачать візуального підтвердження цього просування.

Російська армія регулярно проводить невдалі наземні атаки та обстрілює українські позиції поблизу Кремінної із заборонених газових балонів.

Російські джерела стверджують, що окупанти просунулися на південний схід від Білогорівки, однак американські аналітики не бачать візуального підтвердження і цьому.

Російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки та в напрямку Іванівського на Донеччині. За минулу добу в районі Бахмута відбулося лише одне бойове зіткнення.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 травня, показують, що війська РФ досягли незначних успіхів на захід від Кліщиївки. Російські блогери стверджують, що сили РФ контратакують на захід від цього населеного пункту. Водночас ЗСУ зберігають свої нинішні позиції в цьому районі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

27 травня українські війська продовжили контратаки в районі Оріхово-Василівки. Українські захисники просунулися вперед на 1 км.

Зниження темпу російських операцій навколо Бахмута може сприяти подальшим обмеженим і локалізованим контратакам ЗСУ. Це дасть українським силам у цьому районі можливість перехопити ініціативу та розпочати новий раунд операцій навколо міста, вважають експерти.

Російські війська провели безуспішний наступ поблизу Сіверського, Первомайського та Мар'їнки. Російський блогер стверджував, що війська РФ відновили втрачені позиції на південь від Первомайського, але зазнали втрат. Позиційні бої точилися біля Водяного.

28 травня російські війська не проводили підтверджених наземних атак на заході Донецької області.

Російське джерело стверджує, що українські військові 28 травня здійснили невдалий рейд через річку Дніпро. Росіяни нібито виявили та обстріляли українських воїнів, коли ті готувалися перетнути річку Дніпро біля Антонівського мосту.

На півдні України ворог продовжує оборону та обстрілює мирних жителів. Українські війська вчора збили два безпілотники над Миколаївською та Дніпропетровською областями.

Генштаб України повідомив, що російські війська завдали авіаударів по Червоному Запорізької області та Зміївці Херсонської. Артилерійські підрозділи РФ здійснили 70 вогневих ударів по місту Херсон та його околицях.

На ранок 29 травня російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Минулої доби, 28 травня, підрозділи сил оборони відбили там 19 ворожих атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

Детальніше про ситуацію на фронті читайте за посиланням.