ЗСУ знищили логістичний хаб росіян і не тільки: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку. Вони завдають ворогу втрат у людях і техніці та виснажують його вздовж всього фронту.

За минулу добу відбулось 54 бойові зіткнення. Обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомила Генеральний штаб ЗСУ.

Авіація сил оборони провела 13 ударів по районах зосередження противника та знищила 12 артилерійських засобів та логістичний хаб ворога. На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 8 атак ворога, а на Лиманському напрямку відбито всі атаки поблизу Надії та Макіївки.

На Бахмутському напрямку війська відбили 5 атак противника у Богданівці, Кліщіївці та Андріївці. Також на Авдіївському напрямку ворог намагався завдати безуспішні штурмові дії поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного та Невельського, і на Мар'їнському напрямку запланував безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Побєди.

Силами оборони вдалося відбити всі атаки ворога на Шахтарському напрямку біля Старомайорського, Новомихайлівки, Пречистівки та Золотої Ниви. Українські війська також відбили атаку на Запорізькому напрямку південно-східніше Малої Токмачки.

Херсонський напрямок був обстріляний ворогом, а на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без змін. Вбиті та поранені є серед цивільного населення, і також житлові будинки та інша інфраструктура були пошкоджені в результаті атак.

Супутникові знімки виявили серйозні втрати російських сил під час наступу на Авдіївку. На знімках видно знищені транспортні засоби та великі втрати ворога. За розвідувальним агентством Frontelligence Insight, противник втратив понад 109 транспортних засобів протягом двох тижнів, що може означати втрати в розмірі бригади.