ЗСУ знищують мости в Курській області швидше, ніж Росія встигає їх будувати – ЗМІ

ЗСУ знищують мости в Курській області
ЗСУ знищують мости в Курській області

Українська армія знищила мости через річку Сейм в Курській області Росії

Силки ЗСУ спрямували зусилля на відрізання російських солдатів від постачання на площі 500 кв. км.

Українські війська підірвали всі три постійні мости через річку Сейм в Курській області Росії. Це було зроблено для того, щоб відрізати російських солдатів від постачання на площі близько 500 квадратних кілометрів. Росіяни замість мостів зводять понтонні переправи.

За інформацією Forbes, російські інженери швидко склали секції плавучих понтонних мостів через Сейм і перевозять їх на човнах. Однак українці були готові до цього кроку. Вони використали FPV-дрони, щоб перехопити колони ворожих солдатів і випустили ракети, щоб підірвати човни та понтони на воді.

"Але українці очікували цього кроку. Вони запустили FPV-дрони, щоб перехопити колони ворожих солдатів, і випустили ракети, щоб підірвати човни і понтони на воді", - зазначили у виданні.

В результаті цих дій українських військ, величезна територія Курської області, а також будь-яке російське військо в цьому районі, фактично відрізані від сухопутних постачань і підкріплень.

"І не варто очікувати великого підкріплення з повітря: українські сили зробили небо над Курською областю вкрай негостинним для російських гелікоптерів. Те, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область зліва від Сейму, є потужним сигналом того, що їхнім наступним кроком може бути наземна атака через Сейм на той самий регіон, який вони щойно ізолювали", - зауважили у Forbes.

Зазначається, що ЗСУ ставлять за мету випередити супротивника у розгортанні сил на цьому напрямку, тому руйнування мостів є ключовим елементом стратегії. Росіяни більше не мають простого доступу до цієї території, але українські війська можуть потрапити в неї, перетнувши кордон.

Джерело: ZN.UA

Читайте також