Звільнення Залужного: генерал розповів, що може підштовхнути Банкову до фінального рішення

Генерал-майор запасу Збройних сил України Сергій Кривонос підтвердив інформацію про можливу відставку головнокомандувача Валерія Залужного. Він зазначив, що має свою інформацію, яка підтверджує публікації у західних ЗМІ, і додав, що Зеленський хоче звільнити Залужного. Генерал запасу припускає, що причиною такого рішення можуть бути погіршення ситуації на фронті та втрата Авдіївки.

Кривонос також зазначив, що Зеленський однобоко подає інформацію і винуватить військових та Залужного, тоді як потрібно забезпечити ресурси Збройних сил. Раніше ЗМІ повідомляли про можливе звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, проте такі кадрові рішення так і не були прийняті.

По-перше, підтверджую, що ваші джерела стовідсотково праві (мається на увазі публікації в західних ЗМІ про недавню розмову Зеленського та Залужного, – ред.), бо маючи свою інформацію і спілкуючись також по ситуації, що була в понеділок – сто відсотків... По-друге, він дуже хоче його звільнити і вони практично готові», – розмірковує Кривонос.
Що саме і намагаються подати Залужному в першу чергу, що в певних моментах не тільки невдалий наступ влітку – і безпосередньо ситуація, яка склалася на Куп’янському напрямку складна, на Лиманському, на Бахмутському, на Авдіївському, на півдні України», – сказав він.
Зеленський подає інформацію достатньо однобоко і у всьому робить винними військових і безпосередньо робить винним Залужного. Військові вміють воювати і достатньо добре вміють, але війна – це не спроможність тільки вояків воювати, війна – це спроможність держави забезпечити власним ресурсом діяльність Збройних сил», – підсумував Сергій Кривонос.