Звинувачений у сексуальному насильстві над дітьми нацгвардієць США приєднався до російської армії

Сексуальне насильство над дітьми: Американського втікача знайшли на боці Росії

Україні на боці Росії воює колишній депутат міської ради та член національної гвардії Массачусетсу 28-річний Вілмер Пуелло-Мота, якого розшукують у США за звинуваченнями у сексуальному насильстві над дітьми, повідомляє видання The Guardian.

Вілмер Пуелло-Мота зник безвісти в США 7 січня, за два дні до того, як він мав постати перед судом у Род-Айленді через знайдені в нього світлини сексуального насильства над дітьми. Також його звинувачували у перешкоджанні правосуддю.

Самого Пуельо-Моту згодом знайшли у пункті військової служби в російському Ханти-Мансійську. Він "засвітився" на світлині, опублікованій в РФ під час підписання військового контракту. Екснацгвардієць США був помічений у кімнаті, де були фото Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу.

Фото росіяни підписали: "Американець підписав військовий контракт у центрі патріотів у Ханти-Мансійську".

До підписання контракту з Міноборони РФ Пуельо-Мота воював добровольцем у складі ЗС РФ під час захоплення росіянами українського міста Авдіївка в лютому 2023 року.

Того місяця російські провоєнні канали поширили кадри розмитої фігури в бойовій формі, яка встановлює прапор США на руїнах українського міста на підтримку Росії.

"Я прийшов сюди, щоб встановити прапор США на знак дружби та підтримки всього того, що тут терплять люди. Я відчуваю гордість бути тут", - сказав чоловік на відео з розмитим обличчям.

Підтверджуючи свою участь у боях за Авдіївку, Пуельо-Мота в ролику розповів про те, що раніше воював в Україні у складі проросійського міжнародного воєнізованого угруповання "П'ятнашка".

"Я точно зробив би це знову", - сказав він.

Пуельо-Мота був заарештований у 2020 році після того, як на його телефоні знайшли зображення оголеної неповнолітньої дівчини. Він спочатку стверджував, що думав, що дівчині 22 роки, але згодом виявився, що їй 17. Йому також були пред'явлені звинувачення у підробці та перешкоджанні судовій системі, коли він нібито заявив, що звинувачення щодо зображень сексуального насильства над дітьми в Род-Айленді були фальшивими.

За даними американського видання Masslive, Пуельо-Мота є колишнім членом Національної повітряної гвардії Массачусетса.

Після того, як він не з'явився на судове засідання, він втік до Стамбула на борту літака Turkish Airlines, і його місцеперебування зараз невідоме, повідомив суд.

На сторінці Пуельо-Мота у Facebook є його фотографія у повному військовому спорядженні, на якій він керує безпілотником. Він також зазначив, що наразі працює в Міністерстві оборони Росії.

Проросійські військові блогери у своїх публікаціях пропустили інформацію про статус втікача Пуельо-Моти в США, замість цього представивши його втечу як піар-переворот для Москви.

"Вілл служив у збройних силах США, але, усвідомивши, що насправді відбувається в Україні, кілька місяців тому пішов на війну добровольцем. Разом з російськими хлопцями він пліч-о-пліч визволяв Авдіївку", - йдеться в повідомленні.

Раніше полонений окупант пояснив, чому підписав контракт та поїхав убивати українців.

Наразі стало відомо, що Росія намагається повернути з полону конкретних осіб.

Кремль використовує родичів українських військовополонених для підриву політичної та соціальної ситуації в Україні, використовуючи тему обмінів полоненими.