€40 млрд допомоги від НАТО. Експерт розповів про «підводні камені» для України

€40 млрд допомоги від НАТО
€40 млрд допомоги від НАТО

Перед ювілейним самітом НАТО Україна отримала оптимістичні новини - за неофіційною інформацією Reuters, країни НАТО домовилися виділити Україні €40 млрд військової допомоги у 2025 році. Експерт Центру оборонних стратегій Олександр Хара відзначив, що це позитивний сигнал від НАТО, яке раніше не надавало Україні летальну допомогу. 

Хара зазначив, що найкраще було б, якби США продовжили надавати підтримку Україні і надалі, оскільки умови співпраці з "натівською" бюрократією важко передбачити. Він також відмітив, що виділення грошей має свої обмеження, але Україні потрібні конкретні озброєння та боєприпаси, які будуть надані вчасно. 

На саміті НАТО, який відбудеться у Вашингтоні, оголосять про нові кроки для посилення протиповітряної оборони та військового потенціалу України. 

Також варто зазначити, що Росія продовжує атакувати українську авіабазу у Старокостянтинові на Хмельниччині, намагаючись завадити розгортанню винищувачів F-16. Україна не повідомляє про місця базування, але РФ вже вибрала цілі для атаки. 

Раніше повідомлялося, що перші нідерландські винищувачі F-16 можуть незабаром прибути в Україну, оскільки вже отримали необхідні ліцензії. 

Читайте також