Як працює єдиний пункт пропуску між Україною та РФ (відео)

Незважаючи на конфлікт між РФ та Україною, пункт пропуску "Колотилівка - Покровка" все ще працює. Він розташований на кордоні Білгородської області Росії та Сумської області України і єдиний перехідний пункт з окупованих територій.

Для того, щоб покинути Мелітополь через Крим, потрібно проїхати тимчасово окупований півострів, Кримський міст, російські області та в'їхати до України через Білгородську область. Цей шлях супроводжується допитами та обшуками на контрольних пунктах виїзду з окупованих територій.

За словами прес-офіцера прикордонної служби України Романа Ткача, щодня прикордонники зустрічають 5-6 черг громадян, в кожній черзі від 15 до 20 осіб. Після зустрічі біля кордону, прикордонна служба доставляє людей до безпечного місця, де проводяться всі необхідні перевірки і контрольні заходи.

На території притулку в Сумах є окремі кімнати для чоловіків, жінок, сімей з дітьми і улюбленців. Тут люди можуть переночувати до 175 осіб одночасно перед тим, як продовжити свій шлях до інших міст. Також у притулку є можливість придбати квитки на поїзд прямо на місці, здебільшого люди їдуть до Києва.

Пункт пропуску "Колотилівка - Покровка" був відновлений 6 серпня цього року Мінреінтеграції. Він знаходиться на другорядному шосе, що з'єднує районний центр Краснопілля Сумської області з російським селищем Красна Яруга Бєлгородської області.

Наразі триває 624-та доба війни Росії проти України. Щоденно відбуваються бойові зіткнення та обстріли з боку російських сил, які завдають ударів по військовій техніці та особовому складу противника.