Фільми жахів 2024: найкращі цікаві жахливості 2024 року

Попри те, що 2024 ще не дійшов навіть до половини, він подарував глядачам багато новинок. Наприклад, фільми жахів 2024 року вже вразили навіть найвибагливішу публіку. При цьому 2024 року жахи ще виходитимуть, а тому треба чекати нових сенсацій у світі кіно.

фільми жахів 2024

Що ще цікаво, 2024 фільми жахів натрапили на дуже сильну конкуренцію з боку досить популярних жахів 2023 року. Тому найкращі жахи 2024 року точно повинні бути цікавими і десь чарівними.

Найкращі фільми жахів 2024: кілька слів про жанр

Коли йдеться про цікаві або навіть найкращі жахливості, варто враховувати деякі факти. Почнемо з того, що рік 2024 року ще не закінчився, а тому можна піти трохи глибше в історію такого жанру. Так вдасться лише посилити свої очікування новинок, які ще вийдуть цього року.

фільми жахів 2024

Жанр фільмів жахів один із найстаріших. Вже перші картини цього жанру були пов'язані з міфологією, легендами та оповідями, які люди передавали з покоління до покоління. Саме вони втілилися на екрані. Однак, якщо говорити про розвиток жахів у кінематографі, можна виділити кілька ключових етапів:

  1. Ранні експерименти (1890–1920 рр.). У цей час кіно тільки зароджувалося, і кінематографісти експериментували із способами передачі страху через кіно. Одним із перших фільмів, який можна назвати жахом, є короткометражка "Жахи Гробовщика" (1898) Франсіско Луна.

  2. Епоха німого кіно (1920-ті рр.). У цей період з'явилися перші повнометражні фільми жахів, такі як Носферату (1922) Фріца Ланга і Кінг-Конг (1933) Меріана Купера.

  3. Золота ера жахів (1930-ті - 1940-ті рр.). Тут до найвідоміших фільмів належать "Франкенштейн" (1931), "Дракула" (1931) та "Мумія" (1932) від Universal Pictures. Ці фільми створили образи класичних монстрів та визначили стиль жанру на довгі роки.

  4. Період "Hammer Horror" (1950-ті - 1970-ті рр.). Британська кіностудія Hammer Films прославилася своїми фільмами жахів, включаючи "Прокляття Франкенштейна" (1957) та "Дракула" (1958), які додали нового погляду на класичних монстрів.

  5. Епоха сучасного страху (1970-ті рр. - Нині). У цей період фільми жахів стали різноманітнішими та експериментальнішими. Сюди можна віднести фільми "Зникла" (1973), "Живі мерці" (1978), "Привид" (1990) та багато іншого.

Жанр жахів постійно еволюціонує, відбиваючи нову реальність, у якій живе глядач.

Що хорошого у жанрі жахів вже вийшло великі екрани?

Повертаючись до 2024 року, важливо відзначити стрічки, які вже доступні для перегляду. Які страхи можна виділити:

  1. Омен. Непорочна.

  2. Блаженні мертві.

  3. Зозуля.

  4. Судна ніч в Аркадії.

  5. Прокляті води.

  6. Вінні-Пух: Кров та мед 2.

  7. Паранормальні явища. Маєток привидів.

  8. Одержима.

  9. Ебігейл.

  10. Таро.

Кожен із цих фільмів точно заслуговує на увагу.

Омен

Почнемо з того, що фільм "Омен" – це жах про демонічну істоту, яка народжується в людській подобі і стає частиною звичайної родини. Сюжет фільму заснований на історії про те, як дитина на ім'я Демієн є сином диявола, і його батьки не знають про це. Поступово вони починають усвідомлювати, що з їхнім сином відбуваються дивні та незрозумілі події, які призводять до смертельних наслідків для тих, хто стоїть на його шляху. Фільм досліджує теми релігії, сил зла, віри та долі. Він створює атмосферу напруження та тривоги, що робить його одним із класичних представників жанру жахів.

Схожа історія трансформувалася на картину 2024 року. Втім, у цій частині не буде дітей чи перероджень темних сил. Цього разу сюжет розгортатиметься навколо церкви та непорочного зачаття. В одному з монастирів монашка, яка дала обітницю цнотливості, виявляється вагітною. При цьому черниця клянеться, що ніколи не вступала у стосунки з чоловіками. Після перевірок, місцеві ченці називають вагітність дивом і другим непорочним зачаттям. Позитивний погляд на історію швидко змінюється. І вже до середини фільму непорочне зачаття більше нагадує прокляття.

Блаженні мертві

Ще одна новинка 2024 року. На цей раз мова піде про зомбі, які тисячами повертаються до життя. На тлі загального хаосу чоловік вирішує викопати свого онука, сподіваючись на його переродження. Втім, таке його рішення нічим добрим не закінчиться.

Зозуля

фільми жахів 2024

На початку року вийшов фільм, який відрізняється не лише досить оригінальною назвою, а й сюжетом. У центрі сюжету молода дівчина, яка вирушає на відпочинок із сім'єю. Раптом веселий день перетворюється на кошмар. Дівчині доведеться чинити опір не тільки злим силам, а й собі.

Судна ніч в Аркадії

Ще один жах починається з кінця світу. Після нього у світі залишилося дуже мало людей. Серед тих, хто вижив, батько та його 2 сини. Їм вдалося вижити завдяки передбачливості батька. Він допоміг синам сховатися від біди. Проте навіть така обережність не рятує сім'ю. Вони стикаються зі справжньою темрявою, яка збирається їх вбити.

Прокляття води

У центрі сюжету успішний у минулому спортсмен. Через хворобу йому довелося забути про спорт і про щасливе майбутнє загалом. На гроші, що залишилися, він разом із сім'єю переїжджає в нове місце. У дворі нового будинку знаходиться басейн, якому дуже раді діти. Втім, саме вода принесе найбільшу небезпеку для спортсмена та його родини.

Вінні-Пух: Кров і мед 2

2024 жахи

Несподівано у 2024 році у прокат вийшов фільм жахів про всім відомого персонажа дитячих казок. Йдеться про Вінні-Пуха. Також у фільмі з'являється і його вірний друг Паць. Тепер вони не просто привітні звірятка, а кровожерливі монстри. Вони стали справжньою проблемою для села, що розташоване біля лісу. Саме з ними і боротиметься головний герой.

Паранормальні явища. Маєток привидів

Історія про паранормальні явища досить стара і має багато фанатів. Цього разу історія піде про популярних блогерів Тея та Луїз, яким не сидиться на місці. Вони вирушають в один покинутий маєток, щоб зняти цікавий репортаж. За класичною історією, в особняку відбувалося багато зловісних подій, які позначилися на енергетиці будівлі. У цей момент у головних героїв починаються справжні проблеми.

Отримуючи

Ще один фільм вийшов на початку 2024 року, який може увійти в ТОП різних жахів. Сюжет розгортається 1750 року в невеликому селі, десь в Австралії. Головна героїня виходить заміж за незнайомого їй чоловіка. Їй страшно та навіть боляче. Крім фізичних проблем, у неї починаються й ментальні. Загалом, крім жахів, у фільмі багато драми і навіть елементів трилера.

Ебігейл

Одна з останніх новинок 2024 року має досить типову для фільмів жахів назву. Ебігейл – дівчинка, яка проживає в невеликому місті. Кордони цього міста давно закриті. Причина такою мірою – хвороба, яка не тільки дуже небезпечна, а й загадкова. Батько дівчини також захворів і через це його забрали. Попри те, що в цей момент дівчинці було лише 6 років, вона добре пам'ятає останній момент із батьком.

2024 жахи

Через кілька років дівчинка вирішує знайти батька, навіть якщо її дії протизаконні. Поступово дівчина розуміє, що історія замішана магія і дуже багато містики.

Таро

2024 року на великі екрани вийшла ще одна картина. Назва у неї досить перспективна. Фільм “Таро” розповідає про компанію друзів, які відпочивають та раптово вирішують погадати собі на колоді Таро. Втім, саму колоду молоді люди знайшли випадково, та й вона виглядає досить старою. У ході ворожінь друзі порушують головне правило, адже ніколи не можна брати до рук чужі карти. З цього моменту і починаються усі проблеми.