Блокада польського кордону: у черзі понад 2 тис. вантажівок

Перевізники з Польщі продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною, повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко. Рух зупинений на напрямках "Рава-Руська - Гребенне", "Краківець - Корчова" та "Шегині - Медика". Наразі у чергах стоїть 2150 вантажівок, найбільше з них на КПП "Шегині".

Рух, за словами Демченка, не такий інтенсивний, як раніше, але все ж набагато менший, ніж перед блокуванням "Шегині". Зараз вдалося розблокувати пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ", через який за добу проїхали 1500 вантажівок в обидва боки.

Польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок 6 листопада. Вони вимагають повернення дозволів для українських перевізників, скасованих угодою з Євросоюзом до 2024 року. 11 грудня було розблоковано найбільший пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Важливим є відзначити, що місцева влада заборонила польським перевізникам блокувати кордон з Україною. З початку блокування українсько-польських пунктів пропуску були зафіксовані три випадки смерті українських водіїв.

Пропонуємо Вам ознайомитися з іншими цікавими статтями на цю тему:

  • Три тижні на кордоні з Польщею. Інтерв'ю з українським далекобійником
  • Блокада польського кордону: що буде з цінами напередодні свят
  • Блокада кордону. Як це оцінюють у Польщі і до чого готуватися українському бізнесу