Блокпост прибрали, але перевірки триватимуть: реакція ТЦК на інцидент у Ворохті

Блокпост прибрали, але перевірки триватимуть: реакція ТЦК на інцидент у Ворохті

У Ворохті на Івано-Франківщині демонтовано блокпост, через який місцеві жителі напали на військових. Перевірки документів відбуватимуться безперебійно. Про це повідомляють в оперативному командуванні "Захід".

Сьогодні, 4 липня, місцеві жителі заблокували дорогу та перекрили роботу територіального центру комплектування, мотивуючи свої дії тим, що військові відлякують туристів. Вони вважають, що через перевірки документів люди приїжджати на відпочинок в селище перестали, що, в свою чергу, призводить до втрати доходу. Також, за словами оперативного командування "Захід", місцеві напали на військовослужбовця, який працював на блокпосту, й побили його машину.

"Цей військовослужбовець, був поранений та воював за подібних осіб. Неймовірно вдячний", - заявили в оперативному командуванні.

У командуванні не розуміють, проти чого бунтують місцеві жителі. Чи проти своїх сусідів, які захищають країну, чи проти України в цілому. Вони нагадали також про діяльність партизанів у Ворохті.

"Ці питання є риторичними. Один факт нериторичний: військовослужбовці продовжуватимуть перевіряти документи всіх приїжджих. Кінець. У нас триває війна. Усі чоловіки на фронті або у відпустці від фронту. Якщо хтось у відпустці, йому ніхто не заважатиме. Місцеві жителі у минулому брали участь в бойових діях з радянською владою. А зараз вони виступають проти своєї країни та захищають ухилянтів. Порочно", - наголосили військові.

Мобілізація в Україні

За даними Die Welt, Україна розширила мобілізацію з метою залучити 200 тисяч осіб до кінця року. Народний депутат Роман Костенко зазначив, що плани мобілізації є секретними, але якщо темпи мобілізації будуть позитивною динамікою, то Україні вдасться залучити потрібну кількість людей.

Міністерство оборони визначило позитивну динаміку темпів мобілізації в Україні. Ситуація стала значно кращою порівняно з попередніми місяцями.

До речі, на Закарпатті один чоловік спробував уникнути призову до війська, зачинившись у вбиральні територіального центру комплектування та соціальної підтримки та порізав собі вени. Працівники військкомату знайшли його і викликали швидку допомогу. Про це повідомляють Закарпатський ТЦК та СП.

Читайте також: