Боєць фрі-файту та головний герой кліпу гурту «Тартак». Згадаймо Юрія Саманюка

Боєць фрі-файту та головний герой кліпу гурту «Тартак». Згадаймо Юрія Саманюка

Кожен день о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні згадаємо Юрія Саманюка.

Командир групи "Оріль" Юрій Саманюк, позивний Тринадцятий, загинув 25 червня 2023 року в бою з окупантами біля села Мала Токмачка Запорізької області. Він був 36 років. Про його смерть повідомили його побратими і товариші. Пресофіцерка 93-ї окремої механізованої бригади Ірина Рибакова була однією з тих, хто передав цю печальну звістку.

Юрій народився в селищі Ворохта Івано-Франківської області. Він навчався економіці в Львівській комерційній академії і університеті фізичної культури.

Крім своєї військово-спортивної кар'єри, він був тренером з рукопашного бою, виготовляв меблі і брав участь у міжнародних змаганнях з фрі-файту та рукопаш-гопаку. Він також займався спортивним туризмом, грав на народних музичних інструментах і волонтерив у таборах для дітей-сиріт. Його можна було побачити в кліпах українських музикантів, він навіть зіграв головну роль в кліпі гурту Тартак "Дж...Ангел".

Юрій очолював Івано-Франківський обласний осередок Всеукраїнської федерації фрі-файту, контактних єдиноборств та змішаних бойових мистецтв. Він також брав участь у Революції Гідності.

"У 2014 році Юра деякий час долучився до діяльності Правого сектору на війні. Він глибоко переживав загибель своїх друзів Ореста Квача, Опасного, Грізлі. Після народження дитини, Меланки, Юрій закінчив будівництво свого будинку під Києвом", - написав його друг Віталій Коломієць.

Під час війни Юрій був у складі Української добровольчої армії та 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Він брав участь у боях за Київську, Харківську, Донецьку і Запорізьку області. Коли його товариш загинув, Юрій очолив їхню групу і назвав на його честь. За свою службу він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня, відзнакою Головнокомандувача ЗСУ "Золотий хрест" і відзнакою командування 93-ї ОМБр "Сталевий хрест" II ступеня.

Він загинув 25 червня 2023 року після бою за звільнення Запорізької області. Він залишився в серцях своїх близьких та побратимів. Його поховали в рідному селищі. Він залишився в живих нашій пам'яті і продовжує вдихати життя в кожній душі.

Ми вшановуємо пам'ять всіх, хто загинув у цій війні і віддав своє життя за нашу країну. Ми пам'ятаємо всіх тих, хто загинув під російською окупацією, і запалюємо свічки пам'яті для вшанування героїв. Пам'ять героям!

Читайте також: