Буданов спрогнозував майбутнє морських дронів

Буданов спрогнозував майбутнє морських дронів

Домінування безпілотних морських суден над традиційними бойовими кораблями

Глава ГУР МО України Кирило Буданов прогнозує, що безпілотні морські судна займуть перевагу над звичайними бойовими кораблями. Він зробив таку заяву під час форуму United24.

Буданов також розповів про результати використання ударних безпілотних дронів та майбутні перспективи їх розвитку.

Глава ГУР висловив подяку всім учасникам благодійної ініціативи United24 за підтримку та допомогу у розвитку новітніх видів озброєнь. Він також зауважив, що ця техніка виявила свою ефективність, спричинивши втрати третини бойового потенціалу Чорноморського флоту РФ.

За словами Буданова, зараз йде модернізація роботизованих морських платформ, включаючи встановлення систем для ураження малих надводних та повітряних цілей, а також завдання ударів по берегових об'єктах.

"Системи модернізуються. Технології освоюються. З'являються нові технології. Тому згодом ми, ймовірно, побачимо повну домінацію безпілотних морських суден над звичайними бойовими кораблями. Принаймні в замкнутих або напівзамкнених акваторіях, таких як Чорне або Середземне моря. Це безумовно шлях розвитку", - наголосив він.

Нагадаємо, що оператори спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" знищили розвідувальний корабель "Іван Хурс" , десантні судна "Акула" та "Серна", ракетний корабель "Івановець", великий десантний корабель "Цезар" та патрульний корабель ЧФ РФ "Сергій Котов".

Читайте також: