«Будуть більш жорсткі умови»: Росія знову залякує Україну «мирною» угодою

«Будуть більш жорсткі умови»: Росія знову залякує Україну «мирною» угодою

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявляє, що якщо Україна відхилить пропозицію Володимира Путіна, то наступні умови для укладання мирної угоди будуть ще складнішими. Це було сказано в інтерв'ю російській агенції ТАСС.

Наришкін зазначив: "Наступні умови, за яких може бути досягнуто миру та підписано якусь мирну угоду, будуть для України більш складними та жорсткішими".

Згадаємо, що Росія заявила про готовність провести переговори з Україною "хоч завтра". Проте, це може статися тільки в разі, якщо Київ відмовиться від намірів вступити до НАТО, а Збройні Сили України повністю відступлять з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Про таке заявив сам Путін на зустрічі з керівництвом міністерства внутрішніх справ РФ, повідомляють російські ЗМІ.

Путін додав, що якщо Київ та Захід відхилять цю пропозицію, це буде "їхня справа і їхня відповідальність за продовження кровопролиття". Варто згадати, що Путін уже надурив Україну обіцянкою, яку виконав у 2022 році.

Раніше Олаф Шольц також назвав пропозиції Путіна щодо початку мирних переговорів з Україною несерйозними.

Читайте також:

  • Мирний план за підсумками саміту у Швейцарії буде передано Росії
  • Саміт миру: перший день. 10 найяскравіших цитат світових лідерів
  • "Путін – неадекватний". Зеленський поставив діагноз "мирному плану" Москви

Читайте також: