У Мін'юсті назвали кількість ув'язнених, які можуть мобілізуватись до ЗСУ

У Мін'юсті назвали кількість ув'язнених, які можуть мобілізуватись до ЗСУ

В Міністерстві юстиції повідомили, що близько 3 тисяч в'язнів уже було умовно-достроково звільнено в обмін на службу в Збройних силах України. Ще 27 тисяч осіб можуть мати право на службу в ЗСУ.

Заступник міністра юстиції Олена Висоцька пояснила, що ув'язнених мотивує бажання стати героями і повернутись до рідних.

Умовно-дострокове звільнення можуть отримати особи після співбесіди, медичного огляду та перегляду судових рішень. Однак особи, засуджені за зґвалтування, вбивство двох і більше осіб та злочини проти національної безпеки, не мають права служби.

Україна прагне зробити розрив між своєю програмою та вербуванням засуджених в Росії. В останньому випадку, зазвичай, засуджених направляють на найнебезпечніші бойові дії. Українська програма спрямована на інтеграцію в'язнів у регулярні українські фронтові підрозділи.

За даними українського уряду, у в'язницях знаходиться близько 42 тисяч осіб.

"Умовно-достроково звільнених ув'язнених направляють на базову підготовку до таборів, де вони навчаються володінню зброєю та основам бойової підготовки. Навчання закінчується, коли вони приєднуються до окремих підрозділів", - повідомляє AP.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: