Зеленський розкрив, чого чекає від саміту НАТО

Зеленський розкрив, чого чекає від саміту НАТО

Україна домагається більше систем протиповітряної оборони на саміті НАТО

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні Україна домагатиметься отримання більшої кількості систем протиповітряної оборони Patriot. Про це він розповів у інтерв'ю Bloomberg Television.

Крім того, Зеленський зазначив, що Україна хоче укласти більше угод про безпеку, які схожі на ті, які вже підписала з 20 партнерами, включаючи ЄС, Великобританію, Німеччину та США.

Президент визнав, що Україна не отримає запрошення вступити до НАТО, але висловив надію на альтернативний варіант, який би був схожий на запрошення.

Зеленський підкреслив, що такий крок з боку НАТО був би позитивним знаком і свідчив би про впевненість в лідерстві США й відсутність страху перед Путіним.

Саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться наступного тижня, і українська делегація планує використати його для просування своїх інтересів у сфері безпеки та оборони. Зеленський також закликав Трампа розкрити план швидкого завершення війни та розповів про обговорення можливості заміни російського газу азербайджанським для транзиту до Європи.

Читайте також: