Чи обов'язково знищувати Керченський міст для визволення Криму? Командувач ВМС відповів

Зображення Керченського мосту під час новини
Зображення Керченського мосту під час новини

Командувач Військово-морських сил ЗСУ, віцеадмірал Олексій Неїжпапа, заявив, що для звільнення Криму потрібно знищити Керченський міст.

За його словами, Кримський міст є логістичним ланцюгом для російських окупаційних військ і повинен бути знешкоджений. Неїжпапа вважає це реалістичною метою і стверджує, що українські кораблі повинні досягти Севастополя. Військовий наголосив, що перемога неможлива без знищення військової логістики росіян.

Неїжпапа також зазначив, що Кримський міст пережив дві потужні атаки від українських сил оборони. Він вважає, що міст все ще використовується для поставок окупантам, хоча його потужності були пошкоджені.

Після атак та інших військових дій в Криму, Чорноморський флот РФ перебазував більшість своїх кораблів, оскільки головний військово-морський центр став неефективним через атаки ЗСУ.

Українські сили також завдали удару по Керченській поромній переправі та уразили чотири російські катери. Такі дії мали на меті ізолювати Крим від російських сил та зупинити їхню діяльність на півострові.

Згідно з інформацією, за 27 місяців ударів, Україна потопила або пошкодила більше третини Чорноморського флоту РФ в Криму.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 983 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві