Чи продовжиться конфлікт на Близькому Сході взимку. ЦАХАЛ відповів

За підтримки The JPost Армія Ізраїлю активно готується до проведення бойових операцій у зимовий період. Військовим вже видано більше ста двадцяти дев'ять тисяч зимових курток і трьста шістдесят дев'ять тисяч невеликих одноразових мішків для зігрівання.

Інформація наголошує, що окрім Війни за незалежність у 1948-49 роках, коли ЦАХАЛ намагався утримати або відібрати позиції, а не вторгатися на ворожу територію, армія не має великого досвіду ведення бойових операцій в зимовий період.

Навіть за умови, що військовим вдасться забезпечити всі необхідні куртки і обігрівальні платформи, а також вирішити інші проблеми, пов'язані з перебуванням у теплі, виникають сумніви щодо їх стратегічної та тактичної готовності до бойових дій в зимовий період, враховуючи відсутність відповідного досвіду.

Крім того, треба відзначити, що Ізраїль став першою країною, яка зуміла збити балістичну ракету в космосі. За повідомленнями The Telegraph, ракета, яка була запущена хуситами з Ємену та мала намір долетіти до Ізраїльського міста Ейлат на відстань понад 1600 кілометрів, була успішно знищена за межами атмосфери Землі за допомогою системи протиракетної оборони Arrow.

Слід зазначити, що розрахунки продовольчих запасів в Секторі Гази досягли критично низького рівня.