Чим сильнішою буде ППО, тим менше російських чортів буде у нашому небі – Зеленський

Зеленський: Українська протиповітряна оборона знищує російських літаків

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська протиповітряна оборона зміцнюється, і це призводить до зменшення числа російських літаків у нашому небі. В своєму святковому зверненні він нагадав, що під час Різдва воїни збили два російських винищувачі-бомбардувальники Су-30, а загалом протягом тижня було збито п'ять літаків.

"Різдвяний вечір під час війни. Наші воїни збили не лише майже 30 'Шахедів' і кілька ракет, але й ще дві російські 'сушки'", - написав Зеленський.
"Це Різдво задає правильний настрій на весь наступний рік - настрій наших можливостей. Можливостей у переговорах із партнерами. Можливостей у зміцненні нашого повітряного щита. Можливостей у захисті нашого дому від російських терористів. Що сильніша буде наша ППО, то менше російських чортів буде і в нашому небі, і на нашій землі", - наголосив президент.

Зеленський подякував всім українським воїнам за їх влучність та силу. Він висловив подяку українським захисникам, що дбають про захист держави, показують незламність і відстоюють наші кордони.

"Дякую кожному й кожній, хто і в Різдво, і в будні дбає про захист нашої держави, хто витримує ворожі атаки й показує незламність, хоч би де він був: на сході та півдні чи на кордонах нашої країни, хто в бою і на позиціях, хто рятує та лікує людей. Усі наші екстрені служби. Кожен, хто допомагає. Дякую всім вам!", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що відомо про збиті українською протиповітряною обороною російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 на Південному напрямку.

Факт збиття ворожих літаків був повідомлений командувачем Повітряних сил України Миколою Олещуком 22 грудня.