Як вибрати обручку та її розмір чоловікові та дівчині

Вибір обручки досить серйозний захід, і до нього потрібно підійти з усією відповідальністю. Адже обручки можуть прослужити все життя і символізувати любов, відданість та радість сімейного життя.

Питання, як вибрати обручку дівчині або як вибрати обручку чоловікові, досить схожі, і вони навіть пов'язані між собою. Адже молодятам потрібні однакові за стилем обручки. Тому, як правильно вибрати розмір та стиль, питання спільне та важливе для нареченого та нареченої.

Як вибрати обручку за розміром?

Почнемо з того, як правильно вибрати розмір обручки, питання з багатьма невідомими. Звичайно, закохані завжди планують довге і спільне життя, втім, у життя можуть бути свої плани щодо цього. Важливо враховувати, що люди змінюються і з часом обручки можуть стати великими або маленькими. Тому, переживаючи, як правильно вибрати обручку, не варто ставити перед собою план передбачити все майбутнє. У моменті варто вибрати красиву за стилістикою обручку, що підходить зараз. Про все інше краще переживати вже у майбутньому, якщо виникне потреба змінити параметри персня.

як вибрати обручку

Якщо потрібно купувати перстень терміново, то звичайно варто орієнтуватися на будь-які інші персні. Якщо чоловік і жінка вже мають персні, вони й стануть орієнтиром. Адже обручка, якщо прибрати її символізм, мало чим відрізняється від будь-якого іншого персня.

До того як доведеться вибирати розмір, необхідно звернути увагу на:

  1. Бюджет. Насамперед визначте попередній бюджет. Від нього можна "відштовхуватися" у подальшому виборі.

  2. Стиль. І тут можна спиратися на побажання партнера чи моду.

  3. Матеріали. Розгляньте різні матеріали (золото, платина, срібло). Так буде більше варіантів.

  4. Розмір. Вже після всього можна перейти до пошуку відповідного розміру.

  5. Гравіювання. Розгляньте можливість гравіювання. По суті, це можуть бути імена, дати або особливі фрази для пари закоханих.

  6. Комфорт. Переконайтеся, що обручка зручно сидить на пальці та не викликає дискомфорту. Носити його потрібно буде постійно, що також важливо враховувати.

Такі правила прості, але вони вбережуть від будь-яких неприємних сюрпризів у майбутньому.

Як самостійно визначити свій розмір обручки?

Якщо поряд не виявилося ювеліра, який допоможе з вибором обручки, тоді визначити такий розмір можна і вдома.

як вибрати обручку дівчині

Є кілька способів визначити розмір обручки самостійно:

  1. Старі персні. Якщо вже є перстень, який ідеально підходить за розміром на тому ж пальці, на якому буде носитися обручка, можна використовувати його для визначення розміру.

  2. Вимірювальна стрічка. Оберніть вимірювальну стрічку навколо бази пальця там, де сидітиме перстень, і визначте довжину в міліметрах. Існують онлайн-калькулятори, які допоможуть вам перевести цю довжину розміру обручки. 

  3. Використовуйте папір. Оберніть шматок паперу навколо пальця і позначте точку, де папір перетинає саму себе. Потім виміряйте довжину цієї ділянки паперу та порівняйте з таблицею розмірів.

Ці методи можуть допомогти визначити розмір обручки. При цьому краще все одно потім приміряти обраний перстень, щоб переконатися, що він добре сів.

Які стилі обручок найпопулярніші?

Іноді визначитися зі стилем так само складно, як і з розміром. Звичайно, можна орієнтуватися на популярні стилі: мода часто задає найпопулярніші тенденції. Другий варіант  можна вибрати обручку з тих стилів, які вже перевірені часом.

як вибрати обручку чоловіку

Найпопулярніші стилі:

  1. Класичні обручки. Прості, чисті та елегантні обручки без надмірностей, зазвичай виготовлені із золота або платини.

  2. Обручки з діамантами. Персні з вставками діамантів, як на обручці, так і на персні для нареченого, додають блиску та розкіш.

  3. Обручки з орнаментом. Обручки з декоративними елементами, як різьблення або гравіювання, також будуть хорошим варіантом.

  4. Обручки з нестандартними формами. Деякі пари вибирають обручки з незвичайними формами та контурами, що надає їм унікальності.

  5. Декілька металів. Персні, що поєднують у собі кілька металів, наприклад, золото та платину, також досить популярні для обручок.

Вибір саме обручок завжди дуже великий, що є безперечним плюсом.

Заздалегідь, щоб одразу не йти в ювелірний магазин, можна переглянути онлайн-каталоги та вивчити різні стилі та варіанти, які відповідають перевагам нареченого та нареченої. Вже після відвідайте кілька магазинів, щоб побачити різноманітність варіантів та отримати консультацію. Після цього не залишиться сумнівів, яку обручку вибрати.