Данілов розповів, яка буде реакція України, якщо переговори про вступ до ЄС зірвуться

Якщо початок переговорів про вступ до ЄС буде відкладений, то це стане розчаруванням для України, але це не буде кінцем світу. Таку думку висловив Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони України в інтерв'ю la Repubblica.

Його заява була опублікована в перший день саміту лідерів країн Європейського союзу у Брюсселі. Журналісти запитали, як Україна відреагує, якщо Угорщина заблокує початок переговорів про членство.

Данілов заявив, що хоча такий сценарій був би розчаруванням, це не значить кінець світу. Він задав питання, що насправді означає Європейський союз. Якщо це спільнота цінностей, то Україна, безумовно, відповідає всім критеріям свободи. Вона є демократичною країною, де підтримуються свобода слова та права людини.

Данілов також відзначив, що перемога війни - це не тільки про захист українців, але й про запобігання подальшій російській агресії. За його словами, поразка України може призвести до того, що наступними жертвами російської агресії стануть країни Балтії та Польща.

9 грудня Верховна Рада України підтримала звернення до держав-членів Європейського Союзу та інституцій ЄС щодо підтримки початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Читайте також: 

  • Чи почне ЄС переговори про вступ України? Глава МЗС зробив тривожну заяву
  • П’єр Мірель: Не бачу, як Україна може приєднатися до ЄС без якогось мирного договору з Росією