Деяким українцям не зарахують частину стажу до пенсії: хто може залишитись без виплат

Українці без пенсії через неакумульований стаж
Українці без пенсії через неакумульований стаж

Згідно з інформацією, яка надійшла від Міністерства соціальної політики України, деякі українці можуть втратити частину свого трудового стажу і, відповідно, втратити право на отримання пенсії.

У питанні забезпечення гідної старості і пенсійного забезпечення виявляються нюанси, які можуть мати серйозні наслідки для громадян України. Багато людей, протягом свого трудового життя, розраховували на отримання пенсії після досягнення пенсійного віку та на життя на ці кошти. Однак, виявляється, що українці, які працювали в Росії, можуть втратити свій стаж і, відповідно, пенсійні права.

Згідно з законом, який Верховна Рада прийняла у 2014 році, українцям не буде зараховуватись стаж, який вони придбали в Росії після 2014 року. Це стосується роботи в силових структурах РФ, незаконних збройних формувань, судових та правоохоронних органах на окупованих територіях, а також служби в незаконних органах влади.

Але, згідно з цим же законом, українцям, які працюють в інших країнах, що не включають РФ, буде зараховуватись стаж, придбаний там. Навіть якщо Україна не уклала пенсійний договір з цією країною.

Таким чином, за кордоном придбаний стаж дає право на пенсію в Україні при досягненні пенсійного віку, але не впливає на розмір пенсії, якщо в Україні не було сплачено страхові внески. Таку відповідь отримали українці раніше, запитавши про розмір майбутньої пенсії.

Читайте також