Дуда повідомив, кого висунув на пост прем'єра Польщі

Анджей Дуда, Президент Польщі, призначив Матеуша Моравецького формувати новий уряд. Цю інформацію він оголосив у своєму зверненні.

Президент Польщі повідомив, що Марек Савицький з Польської народної партії був призначений спікером Сейму на початкових засіданнях після парламентських виборів.

Обидві партії, "Право і справедливість" і "Громадянська коаліція", представили своїх кандидатів на пост прем'єр-міністра і показали бажання утворити уряд, заявив Дуда.

Президент Польщі повідомив, що обидві партії висловили надію, що вони зможуть зібрати коаліцію в новому Сеймі для підтримки кандидата.

Дуда додав, що він вирішив доручити Матеушу Моравецькому місію формування уряду, оскільки "Право і справедливість" була переможцем виборів і має першочергове право на утворення уряду.

Протест польських перевізників почався о 13:20 за київським часом. Організатори протесту хочуть привернути увагу до проблеми на ринку транспортних перевезень в Польщі, зокрема до транспортного безвізу для українських перевізників та реєстрації транспортних компаній з капіталом з України.

Ярослав Гуза, історик і журналіст, був призначений новим послом Польщі в Україні.