ЄС направив додаткові сили для охорони фінсько-російського кордону

Прикордонна служба Євросоюзу розмістила 55 працівників для спостереження за кордоном Фінляндії з Росією після рішення фінської влади тимчасово закрити всі пункти пропуску через наплив мігрантів, час перебування додаткових сил буде залежати від ситуації.

ЄС вирішив посилити кількість осіб на фінсько-російському кордоні через тимчасове закриття всіх пунктів пропуску до РФ Фінляндією через наплив мігрантів.

За словами речника Frontex Пьотра Світальського, наразі на кордоні Фінляндії спостерігають 55 працівників ЄС. Більшість з них - представники прикордонної служби, що ведуть спостереження за кордоном.

Речник Frontex заявив, що тривалість перебування додаткових сил буде залежати від ситуації та міграційного тиску, який Кремль використовує як інструмент.

18 листопада Фінляндія закрила чотири прикордонні пункти пропуску через масовий наплив мігрантів до фінського кордону з РФ.

Уряд прийняв рішення закрити до 23 грудня ще три пункти пропуску лише лишивши найпівнічніший Раю-Йоосеппі, оскільки приплив прохачів притулку не зменшується.

Прикордонне агентство Європейського Союзу Frontex направить до Фінляндії офіцерів і техніку для патрулювання кордону з РФ. Загалом буде направлено 50 прикордонників та інший персонал, а також патрульні машини і обладнання.

Норвегія також розглядає закриття кордону з Росією залежно від ситуації і намірів Фінляндії та Естонії, які вже вводять обмеження на пропуск через кордон.