Фіала: все більше чеських компаній беруть участь у відновленні України

Фіала: все більше чеських компаній беруть участь у відновленні України

Чехія активно підтримує відновлення України

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала стверджує, що чеські компанії все більше залучаються до відновлення України завдяки підтримці уряду і державних установ, які протистоять російській агресії.

Фіала оглянув одну з когенераційних установок GENTEC, які були поставлені в Україну, у Празькому виставковому центрі. Він також провів переговори з директором компанії Вацлавом Кляйном разом з представником уряду з питань відновлення України Томашем Копечним.

"Контракти, що ми реалізуємо в Україні, приносять Чеській Республіці можливості працевлаштування та економічний розвиток", - заявив прем'єр-міністр.

Уряд повідомив, що чеські компанії уже поставили в Україну десятки когенераційних установок на сотні мільйонів крон, а їх фінансування здійснюється за рахунок міжнародних фондів. Однією з успішних компаній в цій галузі є GENTEC.

Минулого року Чеська Республіка виділила 500 мільйонів чеських крон для проєктів у межах гуманітарної, розвивальної та економічної допомоги Україні. Вони також допомогли у розмінуванні сільськогосподарських територій в Харківській, Херсонській та Сумській областях, які постраждали від війни.

За даними повідомлення, у цьому році Чехія також надасть гуманітарну допомогу та допомогу з метою розвитку та економічну допомогу Україні в розмірі 500 мільйонів чеських крон. Чеські компанії планують поставити водоочисні споруди та обладнання для клінік і реабілітаційних центрів у Дніпропетровській області.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: