В Україні ОСББ зможуть взяти доступні кредити на купівлю генераторів

Кредити на генератори для ОСББ
Кредити на генератори для ОСББ

Кабінет Міністрів розширює програму "Доступні кредити 5-7-9%" для ОСББ та ЖБК

Український Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення програми "Доступні кредити 5-7-9%" для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За новими умовами, ОСББ та ЖБК матимуть можливість отримати кредити для впровадження енергоефективних заходів, включаючи придбання та встановлення генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел. Програма також передбачає фінансування установок зберігання електричної енергії та допоміжного обладнання.

Основні характеристики розширеної програми:

  • Максимальна сума кредиту: до 5 мільйонів гривень
  • Термін кредитування: до 5 років
  • Відсоткова ставка: 7% річних

Таке рішення уряду спрямоване на забезпечення енергетичної незалежності житлових будинків та підтримку впровадження енергоефективних технологій. Воно надасть можливість ОСББ та ЖБК отримати фінансування для модернізації енергетичної інфраструктури своїх будинків на вигідних умовах.

Нагадаємо, що у червні Кабінет Міністрів розширив сферу дії кредитної програми "5-7-9". Тепер доступні кредити можна отримати для будівництва та облаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок.

Читайте також