Росіяни наступають на Торецьк: як це загрожує ЗСУ

Російські війська в Торецьк - загроза для ЗСУ
Російські війська в Торецьк - загроза для ЗСУ

Російська армія активно рухається в бік міста Торецьк у Донецькій області. Захоплення цього міста може призвести до втрати важливого логістичного центру Сил оборони України. Про це заявив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу Freeдом.

За словами експерта, активізація російського наступу на Торецькому напрямку не є випадковою. Окрім того, загарбники намагаються розтягнути резерви Збройних Сил України. Місто Торецьк також має важливе географічне розташування, оскільки знаходиться приблизно за 10 кілометрів від окупованої Горлівки.

"Торецьк і Часів Яр мають стратегічне значення, оскільки захоплення Торецька дозволить Збройним Силам України контролювати Горлівську агломерацію, яка є оперативним тилом для російських сил", - пояснив Снєгирьов.

Напад на Торецьк також має важливе значення як логістичний центр для українських захисників. Окрім цього, захоплення міста дасть російським силам переваги, такі як можливість провести фланговий удар на позиції Збройних Сил України в районі Часового Яру.

"Це також дозволить контролювати логістичні маршрути, які з'єднують оперативні тилові зони Збройних Сил України з зоною бойових дій", - зауважив Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, що Росія планує використати наступ на Торецьк для створення оперативних можливостей для просування у районі Часового Яру або Авдіївки.

Нещодавно російські загарбники вже зайняли територію Вовчанська, Часового Яру та наблизилися до Авдіївки.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 1020 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві