Деяким українцям доведеться звітувати перед податковою у Німеччині

Українські податкоплатники згадують іноземну службу
Українські податкоплатники згадують іноземну службу

У Німеччині триває обговорення ситуації з українськими біженцями. Загалом, їх кількість становить 1,169 млн осіб, що складає більше однієї шостої всіх біженців з України у світі. Загалом, їх кількість становить 6,554 млн.

За даними NV, незважаючи на кількість українців у Німеччині, тільки 26,5% з них мають роботу, включаючи неповний робочий день або Minijob. В середньому, робітники з України отримують 1334 євро на місяць.

Ця ситуація хвилює німецьке суспільство. У політичних кругах навіть обговорюється можливість депортації безробітних українських біженців, хоча Міністерство закордонних справ ФРН відкинуло такі плани.

Олаф Шольц, федеральний канцлер, звернувся до голови Європейської комісії з проханням виділити додаткові кошти на прийом, розміщення та догляд за біженцями. Однак, не всі землі Німеччини готові приймати нових українців. За останнім даними, центри прийому біженців працюють лише у семи регіонах країни.

Незважаючи на ці труднощі, уряд Німеччини продовжив дозвіл на тимчасове перебування українців до березня 2025 року.

Щодо оподаткування, українці в Німеччині сплачують прибутковий податок, як і всі інші жителі країни. Термін подання податкової декларації за 2023 рік закінчується 2 вересня 2024 року. За несвоєчасне подання передбачені штрафи, включаючи 0,25% від суми податку за кожен прострочений місяць, але не менше 25 євро, з максимальною сумою штрафу 25 000 євро.

Важливо зазначити, що податкова декларація не потрібна, якщо річний дохід не перевищує 12 174 євро для одиноких осіб або 23 118 євро для подружніх пар.

Ми також повідомляли, що одна з європейських країн полегшила процес працевлаштування для українських біженців.

Читайте також