ХАМАС фінансували криптовалютою через соцмережі - CNN

ХАМАС фінансували криптовалютою через соцмережі - CNN

Іран є основним спонсором бойовиків ХАМАСу, надаючи їм необхідні ресурси для здійснення терактів. Це відзначило американське видання CNN, додавши, що фінансування здійснюється не лише через іранську сторону.

За допомогою онлайн-донорів і криптовалюти, ХАМАС отримував фінансування від громадян США. Бойовики поширювали адреси своїх криптогаманців у соціальних мережах, щоб залучати пожертви. Вже до нападу на Ізраїль, Департамент юстиції США розслідував використання криптовалюти цією організацією, втомлюючись кошти.

Докладні подробиці були розкриті юристами американського Мін'юсту. Для конфіскації було обрано рахунки з криптовалютою, рішення про що було прийняте три роки тому. Справа все ще триває на травень.

Додатково, ізраїльська влада конфіскувала криптовалютні адреси, які мали пов'язок з ХАМАСом та іншими палестинськими бойовиками, та які мали велику вартість.

Офіційно було оголошено про війну в Ізраїлі. Військово-політичний кабінет підтримав введення пункту 40 Алеф.

На ранок 7 жовтня бойовики ХАМАСу здійснили низку ракетних ударів по Ізраїлю.

Бойовики також розпочали вторгнення на ізраїльську територію, захоплюючи території, вбиваючи людей і беручи заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомило про 100 викрадених громадян Ізраїлю бойовиками.

Читайте також: