Суд наклав арешт на гаджети та криптогаманець ексголови Держпецзвʼязку Щиголя

Суд наклав арешт на гаджети та криптогаманець ексголови Держпецзвʼязку Щиголя

У Вищому антикорупційному суді було вирішено заарештувати два телефони IPhone, Ipad і холодний криптогаманець, які належали колишньому голові Держпецзв'язку, Юрію Щиголю. Цю інформацію містять документи суду.

Під час обшуку в квартирі Щиголя була вилучена його техніка та криптогаманець.

Після цього прокурор подав клопотання, внаслідок чого було накладено арешт на смартфони Apple IPhone 14 Pro Max, планшет iPad Pro 12.9 і холодний криптогаманець Ledger.

Щиголь намагався оскаржити рішення суду та подав апеляційну скаргу, але його прохання було відхилене Вищим антикорупційним судом.

За повідомленням, у мобільному телефоні колишнього голови Держспецзв'язку, Юрія Щиголя, правоохоронці знайшли криптогаманець з криптовалютою, що еквівалентна $1,5 млн.

Крім цього, під час обшуків йому було знайдено 82 тис. євро і $72 тис. готівки.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована прокуратура розкрили організовану групу, яка була зв'язана з керівництвом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) і заволоділа державними коштами на суму понад 62 млн грн.

22 листопада Вищий антикорупційний суд вирішив тримати колишнього керівника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Юрія Щиголя, під вартою.

Читайте також: