В ЄС назвали терміни запуску власної криптовалюти

В ЄС назвали терміни запуску власної криптовалюти

Європейський центральний банк продовжує працювати над створенням "криптоєвро".

Існує можливість, що до 2028 року в Євросоюзі може з'явитися можливість оплати товарів та послуг цифровою валютою центрального банку. Про це заявив представник Європейського центрального банку Йоахім Нагель у передачі Deutschlandfunk.

Цей прогноз суттєво перевищує раніше озвучену дату членом виконавчої ради ЄЦБ Фабіо Панеттою.

Голова Бундесбанку назвав цей проект великим технологічним завданням і спрогнозував, що сплачувати цифровим євро ми зможемо протягом п'яти років.

Варто зазначити, що ЄЦБ надав дозвіл наступним крокам у створенні цифрової версії євро.

Протягом наступних двох років розробники повинні будуть вдосконалити правила щодо цифрового євро та вибрати постачальників послуг для розробки платіжної платформи та інфраструктури. Підготовчий етап почнеться 1 листопада і продовжиться протягом двох років.

Цифровий євро розробляється з метою конкуренції з платіжними системами Paypal та Apple Pay, а також з криптовалютами біткоїн та Ethereum. Також ЄС має за мету уникнути того, щоб транзакції електронної комерції залежали від приватного сектору, особливо при стримуванні використання готівки.

Цифровий євро розробляється як спосіб оплати, а не як інструмент для інвестицій. Він не має на меті замінити всі заощадження громадян єврозони. Європа хоче уникнути впливу іноземних фінансових компаній, які є головними гравцями у картковому секторі, таких як Visa та Mastercard.

Національний банк України встановив офіційний курс долара на рівні 36,56 грн, що є підвищенням на 11 копійок порівняно з попереднім днем. Євро подорожчало на 5 копійок і коштує 38,6 грн. Таку інформацію надає сайт НБУ.

Офіційний курс польського злотого знизився на 2 копійки в порівнянні з попереднім днем і становить 8,69 грн.

Читайте також: