ХАМАС передбачав більш глибокі атаки, щоб розпочати масштабну війну проти Ізраїлю – WP

За даними The Washington Post, бойовики ХАМАСу мали намір розв'язати велику війну проти Ізраїлю, про що свідчать доповіді спецслужб. За допомогою робітників з Сектору Гази, які працювали в Ізраїлі, терористична група отримувала інформацію про місця, які пізніше зазнали нападу з боку ХАМАСу.

Багато з цих робітників жили в населених пунктах, які зазнали спустошення ітерористичними атаками. Наразі відомо, що деякі бойовики мали достатньо їжі, зброї та спорядження на кілька днів і мали інструкції продовжувати наступ, якщо первісна атака була успішною, з можливим ударом по великих містах Ізраїлю.

За повідомленнями, групам ХАМАСу вдалося проникнути глибоко в Ізраїль, аж до міста Офакім, яке знаходиться неподалік Сектору Гази. За свідченнями високопоставленних співробітників розвідки і колишнього американського чиновника, одна з цих груп мала на меті досягнути кордону із Західним берегом річки Йордан.

Останнім часом ХАМАС було активізує свою роботу з бойовиками із Західного берега, але вони не повідомляли своїх союзників на Західному березі про плани на 7 жовтня.

Важливо відзначити, що офіс Організації об'єднаних націй у секторі Гази був обстріляний, а президент Франції закликав Ізраїль припинити бомбардування Гази.

Вчора прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що війська завершили блокаду міста Гази та вбили "тисячі" бойовиків ХАМАСу. Він також встановив умови припинення вогню в регіоні.

Після війни проти ХАМАСу Ізраїль стане проти Палестинської автономії в Секторі Гази.